Dekit

 

Skeittaaminen on hauskempaa sopivan kokoisella ja tyylikkäällä dekillä! Dekki on skeittilaudan puinen osa. Skeittilaudan ajotuntumaan vaikuttavat suuresti dekin koko ja muoto, joten paneudu huolella dekin valintaan.

Dekkien valmistusmateriaali on perinteisesti kanadanvaahtera sen joustavuuden ja kestävyyden vuoksi. Dekki rakennetaan yleensä seitsemästä viilusta, jotka liimataan yhteen puristamalla – tässä prosessissa dekki saa muotonsa, eli concaven. Uniikit grafiikat antavat viimeisen silauksen laudalle.  

Suosimme valikoimassamme mm. kotimaisen Happy Hourin sekä ruotsalaisen Polar Skate Co:n dekkejä.

Näin valitset oikean kokoisen dekin

Dekkiä ostaessa tärkein mitta on laudan leveys. Dekkejä on leveydeltään erilaisia, mitta ilmoitetaan tuumissa. Pituutta ei yleensä ilmoiteta erikseen, mutta yleensä dekin pituus kasvaa leveyden myötä. 

Laudan valintaan vaikuttavat skeittaajan kengän koko, pituus, paino sekä ympäristö, jossa halutaan skeitata. 

Yleisimmät dekin leveydet ovat 7.75 – 8.5 tuuman väliltä. Tämän kokoluokan dekit sopivat katu- ja parkkiskeittaukseen. Aloittelijan kannattaa valita lautansa kengän koon ja painon mukaan, esimerkiksi koon 44 jalalle sopiva lauta on 8.125” tai isompi. Kokeneemmat harrastajat valitsevat laudan yleensä mieltymyksensä mukaan eivätkä välttämättä noudata kokosuosituksia. 

Alle 7.75 tuumaiset ovat kaikista kapeimpia dekkejä, ja ne sopivat esimerkiksi kevyempirakenteisille skeittaajille, kuten naisille ja nuorille. Yli 8,5 tuumaiset dekit ovat leveytensä vuoksi vakaampia erityisesti kovassa vauhdissa, ja niiden käyttö onkin yleisempää kruisereissa sekä pooli- ja kaariskeittauksessa. 

Dekin kahden reunan välistä kaarevuutta kutsutaan concaveksi, joka vaikuttaa skeittilaudan käyttäytymiseen. Concaven valintaan vaikuttaa laudan käyttötarkoitus, ja yleensä itseä miellyttävän laudan muodon löytäminen vaatii testaamista. Aloittelijalle concaven valintaa tärkeämpi asia on laudan leveys. 

Loiva concave on ajettavuudeltaan vakaa ja tukeva. Se toimii hyvin kruisailussa, pooleissa ja kaariskeittauksessa, mutta voi vaikeuttaa flippien tekemistä.

Jyrkkä concave sopii teknisten temppujen suorittamiseen, kuten flippeihin. Korkeiden reunojen ansiosta painonsiirto on helpompaa, jolloin temput onnistuvat varmemmin. Jyrkkä lauta ei kuitenkaan ole yhtä vakaa kuin loivemmalla concavella varustettu.

Keskijyrkkä concave on kompromissi jyrkän ja loivan väliltä. Mikäli et ole varma millaisen concaven valitset, valitse keskijyrkkä.

Dekin mukana ei tule renkaita eikä trukkeja, vaan ne tilataan erikseen. Näin voit koota juuri omiin käyttötarpeisiisi sopivan skeittilaudan. Ensimmäistä lautaa ostaessa sopiva ratkaisu on valmis complete.

Me autamme sinua tarvittaessa sopivan dekin valinnassa. Valitse parkin tyylikkäin dekki Boardvillagelta!

April Skateboards
Element
Palace Skateboards
Polar Skate Co.
Uma Landsleds
Kaikki
7.875
8.0
8.2
8.5
8.6
8.25
8.38
8.125
8.375
8.625
P9
Kaikki

Loading...